فیزیک سیستم های تصویربرداری پزشکی جلد دوم، چاپ دوم

• ارسال شده توسط هنگامه حشمتی
  • سه شنبه, 1394/05/13 - 09:28

کتاب حاضر یکی از موفق­ترین آثار موجود درزمینۀ سیستم‌های تصویربرداری پزشکی است که در بیشتر دانشگاه‌های معتبر دنیا تدریس می‌شود و به دلیل جامعیت در بخش‌های ارائه شده، یکی از پرمخاطب‌ترین کتاب‌ها در این حوزه به شمار می‌آید و در ایران نیز با نام کتاب دستگاه­های تصویربرداری بوشبرگ معروف است.

در این کتاب نویسندگان سعی داشته‌اند مهم­ترین مطالب فیزیک سیستم‌های تصویربرداری را بیان کنند. کتاب اصلی حاوی 25 فصل و 2 پیوست در یک مجلد است که به واسطه حجم مطالب، گروه مترجمان تصمیم گرفتند که مطالب در 2 جلد ترجمه شود. در کتاب حاضر (جلد 2) مباحث سی تی اسکن ، NMR ، ام.آر.آی، اولتراسوند، پزشکی هسته‌ای ، پت و... ارائه شده است. شایان ذکر است جلد اول این کتاب در سال 1390 درهمین انتشارات منتشر شده است.

مخاطبان این کتاب غالبا دانشجویان رشته‌های مهندسی پرتوپزشکی، مهندسی پزشکی، فیزیک پزشکی، رادیولوژی، پیراپزشکی، آنکولوژی و دیگر رشته‌های مرتبط با فیزیک سیستم‌های تصویربرداری پزشکی در دوره­های لیسانس و فوق لیسانس است؛ گر چه دیده شده که بعضی از مباحث این کتاب در برخی از واحدهای درسی دوره دکترای رشته­های مرتبط نیز تدریس می­شود.

هر چند ترجمه کتاب‌های تخصصی از نظر مترجم مانعی برای ارتقای مهارت دانشجویان در درک متن‌های تخصصی انگلیسی و مقالات علمی است، ولی با توجه به سال‌ها تجربه در تدریس، این موضوع که دانشجویان ورودی دوره­های فوق­لیسانس به رشته‌های پرتوپزشکی، مهندسی پزشکی، فیزیک­پزشکی از رشته‌های گوناگون پذیرفته­ می­شوند و از سویی ضعف عمومی دانشجویان در درک مفهوم این متون تخصصی به زبان انگلیسی و از سوی دیگر، کافی نبودن زمان یک ترم برای آشنا شدن با عبارت‌ها و واژه‌های تخصصی سیستم‌های تصویربرداری ما را بر آن داشت تا کتاب موجود را ترجمه کنیم. با وجود این، خواننده آشنا به واژه‌های انگلیسی می‌تواند به کتاب اصلی مراجعه کند، در غیر این صورت می‌تواند از کتاب موجود که با دو سازوکار تنظیم شده بهره گیرد. این دو سازوکار در این ترجمه عبارت‌اند از ارائه مطالب به زبان ساده و روان و دیگری بازخوانی مطالب توسط متخصصان فعال در زمینه‌های مرتبط، تا محتوای ترجمه از دست نرود.

با توجه به اینکه ترجمه حاضر عاری از ایراد و کاستی نیست، پیشنهاد خوانندگان و مخاطبان محترم می‌تواند درارتقای کیفی اثر موجود در چاپ­های بعدی مؤثر باشد.

جرالد تی ،بوشبرگ و همکاران
علیرضا کمالی اصل