درآمدی بر روشها و فنون برنامهریزی با تأکید ویژه بر روشها و فنون برنامهریزی شهری (5 جلد)
نوشتۀ: دکتر زهره عبدی دانشپور
این کتاب به روشها و فنون برنامهریزی با تأکید ویژه بر روشها و فنون برنامهریزی شهری میپردازد. کتاب مذکور پنج جلد و هر جلد بخشهایی دارد که هر یک به عرصههای اصلی موضوعی و سیاستی در برنامهریزی شهری و به مرحلههای مختلف یک «بزرگفرایند برنامهریزی شهری» و برای این امر به اصول پایه، چیستی و ماهیت روشها، فنون و مدلهای برنامهریزی شهری در آن عرصهها، میپردازند.
این پنج جلد را چنین میتوان برشمرد و تشریح کرد:
(جلد نخست)- این جلد از پنج بخش تشکیل شده است که بخشهای نخست و دوم به پیشدرآمد روش پژوهش کل کتاب؛ بخش سوم به سیستم کلان مورد برنامهریزی شهری؛ بخش چهارم به مدلهای فرایند برنامهریزی شهری؛ و بخش پنجم به مدلها در برنامهریزی شهری میپردازند.
(جلد دوم)- این جلد از چهار بخش تشکیل شده است که بخش ششم به روشهای پژوهش مرتبط با شهر و برنامهريزي شهري؛ بخش هفتم به تصميمسازی و تصميمگيری در برنامهريزي شهري؛ بخش هشتم به سیاست و سیاستگذاری شهری در برنامهريزي شهري؛ و بخش نهم به مشکلیابی و مشکلگشایی در برنامهريزي شهري میپردازند.
(جلد سوم)- این جلد از سه بخش تشکیل شده است که بخش دهم به مدلها و مدلسازی در برنامهریزی شهری؛ بخش یازدهم به تولید بیانیههای گماشتگی، دستورکار، چشمانداز، ارزشها و اهداف کلان و خُرد برنامهريزي شهري؛ و بخش دوازدهم به گردآوري، انباشت، پردازش، توصیف و تحليل داده و اطلاعات در برنامهريزي شهري می پردازند.
(جلد چهارم)- این جلد از سه بخش تشکیل شده است که بخش سیزدهم به توصیف تحلیلی سیستم فضايي شهر مورد برنامهریزی؛ بخش چهاردهم به آیندهنگری در برنامهریزی شهری؛ و بخش پانزدهم به تخمین نیازمندی به انواع فعالیتها و فضاهای سازوارشدة شهری میپردازند؛ و (جلد پنجم) این جلد از سه بخش تشکیل شده است که بخش شانزدهم به طراحی برنامة شهری در مرحلۀ تجویز برنامهریزی شهری (که مرحلهای مهم در هر «بزرگفرایند برنامهریزی شهری» است)؛ بخش هفدهم به ارزشگذاری در برنامهریزی شهری و بخش هجدهم به اجرا، فرابینی و بازبینی در برنامهريزي شهري میپردازند.
(جلد پنجم)- دربردارندة فهرست واژگان تخصصی کتاب است.