100 پرسش و پاسخ دربارة اُتیسم: راهنمای کاربردی برای والدین، مربیان و متخصصان
نوشتۀ: کمپیون کویین
ترجمۀ: دکتر شهلا پاکدامن، حسین زیرک، حسین حیدری
چاپ اول: 1399، 344 صفحۀ وزیری، قیمت: 500.000 ریال
همة بیماریها داستانی دارند: چگونه متولد شدهاند؛ چگونه به جسم یا روان قربانیانِ بیگناهِ خود رخنه کردهاند و به آنها آسیب رساندهاند؛ و درنهایت، چگونه انسانهای دیگر میکوشند از پیشرویِ آنها جلوگیری کنند. اما، داستان این کتاب، قدری ناشناخته است: اُتیسم.
از علت پیدایش اُتیسم اطلاع زیادی در دست نیست؛ این بیماری نشانههای متعددی دارد که از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند و آسیبهای ناشی از آن قابل پیشبینی نیست. روشهای درمانیِ مختلفی هم برای آن ابداع و پیشنهاد شده است که در این اوضاع آشفته، انتخاب بهترین نوعِ درمان، چالشی عظیم دربرابرِ خانوادههای افرادِ مبتلا است. بسیاری از این خانوادهها با نشانههای اُتیسم آشنا نیستند و نمیدانند در موقعیتهای خانوادگی و اجتماعیِ مختلف، چگونه رفتار کنند؛ کدام بخش از محیط خانه را تغییر دهند؛ برای امنیت بیشتر، چه تمهیداتی بیندیشند؛ چگونه با فشار و تنیدگیِ ناشی از آن کنار بیایند و... .
اگر شما از کسانی هستید که این مسائل موجب سردرگمیتان شده است، کتابِ 100 پرسش و پاسخ دربارة اُتیسم را سودمند خواهید یافت. در خارج از ایران، کتابهای بسیاری در زمینة اُتیسم منتشر و برخی نیز به زبان فارسی ترجمه شده است، اما معدودی از آنها همانند این کتاب، اُتیسم را از جنبههای مختلف بررسی و به خانوادهها، مربیان و متخصصانِ این حوزه و سایر حوزههای مرتبط، توصیههای کاربردی و مفید ارائه کردهاند. توصیههای ارائهشده در این کتاب، مبتنی بر یافتههای علمی و نیز تجربة سالها زندگی و کار با کودکانِ اُتیستیک است.