راهنمای آزمایشگاه آسیبشناسی ورزشی و حرکات اصلاحی (ارزیابی وضعیت بدنی)
نوشتۀ: دکتر مهدی قیطاسی، دکتر فریبرز هوانلو و زهرا پسندیده
چاپ اول: 1399، 240 صفحۀ وزیری، قیمت: 720.000 ریال
کسب تواناییهای عملی در رشتههای دانشگاهی، فارغالتحصیلان را در ارائة خدمات تخصصی و کاربردی در سطح جامعه توانمند خواهد ساخت.
در جلد اولِ مجموعهکتابهای راهنمای آزمایشگاه آسیبشناسیِ ورزشی و حرکات اصلاحی با عنوان ارزیابی وضعیت بدنی، روشهای عملیِ ارزیابیِ پاسچر و کمّیسازیِ شاخصههای وضعیت بدنی با رویکردی کاملاً علمی ارائه شده است تا منبعی در اختیار دانشجویان، بهویژه دانشجویان دورههای دکتری و کارشناسیارشد و متخصصان این رشته در فضاهای دانشگاهی و مراکز ارائة خدمات حرکات اصلاحی قرار دهد و خلأ علمی– عملیِ موجود در این رشته را تاحدودی برطرف سازد. در واقع، یکی از اهداف این کتاب، آشناییِ دانشجویان تحصیلات تکمیلیِ رشتة آسیبشناسیِ ورزشی و حرکات اصلاحی با روشهای آزمایشگاهیِ ارزیابیِ وضعیت بدنی است. آموزش این روشها با هدفِ بهکارگیریِ روشهای علمی در کمّیساختنِ ویژگیها و خصوصیات پاسچرالِ افراد مراجعهکننده به کارشناسان و متخصصان حرکات اصلاحی است تا ازیکسو بتوانند تسلط علمیِ خود بر روشهای عملیِ آزمایشگاهی را توسعه دهند و ازسویدیگر، روشهای کمّیسازی پاسچر در تحقیقات علمی را بهبود بخشند.
کتاب پیشِرو مشتمل بر شش فصل است: فصل اول، به آناتومیِ بالینی و پاسچرهای جبرانیِ بخشهای مختلف بدن میپردازد و فصل دوم، وضعیتهای بدنیِ غالب در کودکان و روشهای ارزیابی پاسچر را در آنها بررسی میکند. در فصلهای سوم تا ششم، روشهای آزمایشگاهیِ ارزیابی و اندازهگیریهای وضعیتبدنی شامل ارزیابی مشاهدهای، اندازهگیریهای کمّیِ پاسچر، ارزیابیهای عملکردی و معاینات جسمانی، آزمونهای طول عضلانی، انحرافات وضعیتیِ متداول و ناهنجاریهای جسمانیِ شایع بهتفصیل بررسی و ارائه شده است.