بویلر و خرابیهای آن (ویراست جدید)
نوشتۀ: دکتر سیدابراهیم موسوی ترشیزی
چاپ اول: 1400، 558 صفحۀ وزیری، قیمت 1.680.000 ریال
به دليل شرايط خاص بهرهبرداري (فشار و دمای بالا) و فعالبودن انواع مكانيسمهاي خرابي، بويلر يكي از آسيبپذيرترين قسمتها در نيروگاهها و در ديگر صنايعي است كه بخار نقشي اساسي در فرايند آنها دارد؛ چراکه بروز اشكال يا گسيختگي در لولههاي بويلر، سبب توليدنشدن بخار و خروج واحد از مدار يا تعطيلي فرايند میشود. به همين دلیل، تحليل خرابي و شناخت علت آن بسیار مهم است؛ زيرا با آگاهي از علت خرابي و با ايجاد تغييرات مناسب در شرايط بهرهبرداری و بهکاربردن روشهاي پيشگيرانه از تكرار حوادث جلوگيري خواهد شد.
بویلر و خرابیهای آن، پیش از این به قلم نویسنده، در سال 1383و با تأکید بر بویلرهای متعارف نیروگاههای بخاری بهچاپ رسیده بود، اما گذشت زمان و پرشمارشدن نیروگاههای سیکل ترکیبی و افزایش چشمگیر تعداد بویلرهای بازیاب در ایران، سبب شد تا نویسنده در ویراست جدید، دو فصل «بویلرهای بازیاب نیروگاههای سیکل ترکیبی» و «خوردگی شتابیافته با جریان» را به کتاب بیافزاید و متناسب با موضوع، فصلهای دیگر را نیز تکمیل کند؛ با این امید که برای جامعۀ صنعتی ایران و بهویژه مهندسان و کارشناسان نیروگاه مفید و مؤثر باشد.
ویراست جدید کتاب بویلر و خرابیهای آن شامل 28 فصل است که سه فصل نخست آن به آشنایی با بویلر و تجهیزات آن و جنس تجهیزات اختصاص داده شده و در دیگر فصلها خرابیهای بویلر بررسی شده است.
با توجه به اینکه خرابيهاي اجزاي بويلر، در بويلرهاي صنعتي و نيروگاهي بسیار مشابه است؛ اين كتاب منحصر به يكي از این دو نوع نیست و در آن مطالبی دربارۀ خرابيهاي انواع بويلرهاي نيروگاهي و صنعتي ارائه شده است که از ویژگیهای کتاب بهشمار میآید.